Visada verdu pagal Čepracko nurodymus, ir niekada netenka nusivilt. Reikia tik kantrybės tiksliai atsimatuoti proporcijas ir laiku pareguliuoti liepsną. Ir dar, prieš verdant gerai praplauti šaltu vandeniu. Nemakaluoti per daug, nes tas krakmolas, kuris padaro ryžius lipniu, ir atsiranda ryžiams trinantis vienas į kitą. Geriausia tiesiog kelis kartus užpilti šaltu vandeniu ir nupilti prieš dedant į puodą.

1 stiklinei ryžių reikia 1,8 stiklinės vandens, o Basmati ir Jasmine ryžiams – 1 stiklinės ryžių ir apie 1,6 stiklinės vandens.

Ryžius berkite į šaltą+ vandenį, įdėkite žiupsnelį druskos, uždenkite dangčiu ir užvirkite.

Užvirus ryžiams, sumažinkite ugnį iki minimumo ir 12 min. virkite. Praėjus šiam laikui, išjunkite ugnį ir palaikykite ryžius puode dar 5 minutes. Viso virimo metu jokiu būdu neatidenkite puodo dangčio!