Jau seniai ieškojau tinkamo recepto, kaip iškepti antį, kad būtų minkšta ir sultinga. Šį savaitgalį susiruošiau padinaudoti receptu iš nidosreceptai.lt.
Naudojau 1 antį (apie 2 kg), šaldyta ( atitirpinau, laikant parą šaldytuve).
Marinavimui: alyvuogių aliejus, pipirai, druska, provanso žolelės, kmynai, čiobreliai. Mišiniu įtrinu antį ir palieku per naktį šaldutuve.
Sekančią dieną prikemšu antį ketvirčiais supjaustytų rūgščių obuolių (2 vnt). Dedu į troškintuvą, įpilu 1 stiklinę obuolių sulčių ir uždengiu troškintuvo dangčiu.
Kišu į 130° C orkaitę, kepu 6 val.
Rezultatas super! Mėsa lengvai apskrudo, net neskrudinau papildomai. Jei norisi, galima griliaus funkciją įjungus 200°C, paskudinti trumpai dar odelę. Antiena buvo minkštutėlė ir sultinga. Valgėm su bulvėm, keptom žąsies taukuose, bei žaliomis salotomis.
Kitą kartą, kai iškepsiu, gal pavyks ir nufotografuoti 🙂