Mėgstu šitą košę gana skystą, deja visi bandyti receptai nurodo proporcijas, po kurių nebūnu patenkintas rezultatu.

600ml skysčio ir 200ml kruopų atrodo dar kiek tirštokas santykis, kitą kartą bandysiu pilti daugiau vandens (500ml pieno + 200-300ml vandens)

  • 500ml pieno
  • 200-300ml vandens (tirštai košei pakanka 100ml)
  • Pora šaukštų cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 20-40g sviesto

Pieną su vandeniu beveik užvirti, sudėti cukrų, druską, sviestą, maišant po truputį suberti kruopas, pavirus maišant ant silpnos ugnies keletą minučių nukaisti ir palikti 10min pabaigti brinkti.

NB čia yra pusryčių receptas, manų košės sveikesnis atitikmuo. Gaminant kaip garnyrą prie patiekalo pakanka mažesnio kiekio skysčio ir tik šiek tiek cukraus.