Žiauriai skanus reikalas, jei pagamintas teisingai. Teisingas pagaminimas prasideda nuo tinkamo pasiruošimo – vištieną (geriausiai tinka šlaunelių mėsa) reikia užmarinuoti bent prieš pusę paros, su ciberžole, raudonaja paprika, šiek tiek druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Prieš gaminant vištieną geriausia ištraukti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje, kad iki kepant atšiltų.
Tada pirmiausia reikia paruošti guacamole – fajitoms reikia 2 vidutinių avokadų, juos sublenderiuoti su žiupsneliu kapotos kalendros, pusės laimo sultimis, geru šlakeliu alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos. Jei avokadai nėra gerai sunokę, which often is the case, galima padaryti nuodėmę – įdėti šaukštą ar pan. majonezo. Pasiekus norimą guacamolės skonį / konsitenciją ji paliekama ilsėtis, tada ruošiama vištiena.
Vištiena supjaustoma gana smulkiais gabalėliais ir pakepama trumpai, bet stipriai, papildomai pasūdant (marinuojant druskos padauginti nedera). 6 fajitoms reikia apie 500g vištienos, ir tokį kiekį tinkamai apkepti reikia per 2 kartus, dedant į keptuvę ant max liepsnos po 250g vištienos, kad keptuvė neprarastų karščio ir vištiena nepradėtų troškintis. Stipriai ir greitai pačirškinta vištiena turi pailsėti ir nusivarvinti riebalus.
Tuo tarpu paruošiami kiti ingredientai.
Agurkai – pjaustyti smulkiais šiaudeliais, trumpai pamarinuoti su šiek tiek acto ir druskos.
Iceberg salota – gana smulkiai pjaustyta.
Pomidoras – plonomis pusriekėmis, kiek pasūdytas.
Paprika – pjaustyta šiaudeliais ir pakepta.
Kapota kalendra (ne visiem tinka, tai gali būti opšnal).
Tarkuotas sūris.
Paruošimo eiga tokia:
Apibarstytus sūriu fajitų paplotėlius įmetu į orkaitę keliom minutėm, kad išsilydytų sūris.
Ištrauktus iš orkaitės paplotėlius patepu plonelyčiu sluoksniu majonezo ir guacamolės (ištepu beveik visą plotą)
Centrinėje dalyje, formuojant vertikalų pailgą kauburėlį, sudedu visus ingredientus, pradedant vištiena.
NB – less is more. Pridėjus viso gėrio per daug, darosi sunku suvynioti ir mažai malonu valgyti, dėl to geriausias rezultatas yra su dideliais paplotėliais ir nedaug įdaro.
Suvynioju gaminį – pirma užlenkiu apačią, tada šonus. Dėl tvirtumo perveriu dantų krapštuku ir pašaunu į orkaitę, kad kiek apskrustų. Šitą galima daryti nedelsiant, o galima ir rytoj, ir būna baisiai skanu.